Έπεσαν οι τιμές των ακινήτων στην Κύπρο – Από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Ευρώπη

Έπεσαν οι τιμές των ακινήτων στην Κύπρο – Από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Ευρώπη

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Eurostat, οι τιμές των κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων των αγορών νέων όσο και υφισταμένων σπιτιών και διαμερισμάτων, έχουν κυμανθεί σημαντικά από το 2006 με ετήσιους ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ περίπου 8% από το 2006 και το 2007, ενώ ακολούθησε πτώση 4% το 2009 ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι τιμές άρχισαν να αυξάνονται και πάλι το 2014.

Σύμφωνα με τη Eurostat, συνολικά, μεταξύ 2010 και 2018, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν συνολικά κατά 15% στην ΕΕ και κατά 11% στη ζώνη του ευρώ. Μεταξύ των κρατών μελών, οι υψηλότερες αυξήσεις κατά την περίοδο αυτή παρατηρήθηκαν στην Εσθονία (+ 83%), τη Λετονία (+61%), την Αυστρία (+56%), τη Σουηδία (+55%) και το Λουξεμβούργο (+50%) οι μεγαλύτερες μειώσεις στην Ιταλία (-17%), στην Ισπανία (-12%) και στην Κύπρο (-8%).

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε αχαρτογράφητα νερά το Κυπριακό - Κανένα αποτέλεσμα από την τριμερή συνάντηση

Σε αχαρτογράφητα νερά το Κυπριακό - Κανένα αποτέλεσμα από την τριμερή συνάντηση

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό, επιβεβαιώνοντας ότι, παρά τη ρητορική περί «συνέχισης του διαλόγου», η διαδικασία παραμένει στάσιμη και εγκλωβισμένη σε μια παρατεταμένη προ-διαπραγματευτική φάση.

BEST OF TOTHEMAONLINE