ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ: «Οι δυνάμεις μου εξασθενούν… Προσευχηθείτε για μένα» - BINTEO

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ: «Οι δυνάμεις μου εξασθενούν… Προσευχηθείτε για μένα» - BINTEO

Τους λόγους της παραίτησής του ανέλυσε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» ο μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Μετά από 46 χρόνια ο επίσκοπος της πόλης της Λάρνακας θέλει να απαλλαγεί από τα διοικητικά του καθήκοντα ώστε να παραδώσει τη «σκυτάλη» σε κάποιο νεότερο, με περισσότερη δύναμη, κέφι και νέες ιδέες.

 Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Ο Μητροπολίτης Κιτίου που όπως είπε, κατάλαβε ότι οι δυνάμεις του εξασθενούν,  δεν ήθελε να χρίσει κάποιο από τους ιερωμένους που φαντάζουν ως «φαβορί» για τη διαδοχή του, τον Αρσινόης Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο, καθώς είναι και οι δύο πνευματικά του παιδιά όπως ανέφερε και ζήτησε να προσευχηθούμε όλοι για να αναδείξει ο Θεός τον κατάλληλο.

«Αυτόν που η ψήφος της Μητρόπολης Κιτίου (ψηφοφόρων) και η τιμία ψήφος της Ιεράς Συνόδου επιλέξει» ήταν τα λόγια του Κιτίου Χρυσόστομου.

Σε ερώτηση του Νικήτα Κυριάκου για το αν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ακολουθήσει το παράδειγμα του και παραιτηθεί από τον θρόνο, ποιο θα θεωρούσε ως τον κατάλληλο επόμενο Αρχιεπίσκοπο δεν ήθελε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει: «Σημασία δεν έχει ποιον θεωρώ εγώ κατάλληλο, αλλά ποιον ο λαός και η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει»

Τέλος, απλά στη συνέχεια παρακάλεσε το ποίμνιο του αλλά και ολόκληρο τον λαό να προσευχηθεί για τον ίδιο, ώστε ο Θεός να τον κατατάξει στην Βασιλεία των ουρανών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top