Η σύλληψη, η δίκη και η φυλάκιση του Νίκου Σαμψών

Η σύλληψη, η δίκη και η φυλάκιση του Νίκου Σαμψών

Τον Οκτώβριο του 1975, μετά από έντονες πιέσεις που άσκησε το ΑΚΕΛ, εγκρίθηκε ψήφισμα βάσει του οποίου θα δικάζονταν οι «αμετανόητοι» του πραξικοπήματος και όσοι συνέχιζαν τη δράση τους στην ΕΟΚΑ Β’.

Ένας από αυτούς ήταν ο Νίκος Σαμψών, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη Χούντα για το Πραξικόπημα και την ανατροπή του Μακαρίου και είχε διατελέσει «Πρόεδρος» αφού ορκίστηκε από τον Γεννάδιο.

Ο Σαμψών παραιτήθηκε μετά την τουρκική εισβολή, υπό το βάρος των εξελίξεων, κυκλοφορούσε όμως ελεύθερος εκμεταλλευόμενος την προφορική αμνηστία που του είχε παραχωρήσει ο Μακάριος.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι που νόσησε με Γρίπη Α - Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Μακάριου Νοσοκομείου

Τραγωδία: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι που νόσησε με Γρίπη Α - Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Μακάριου Νοσοκομείου

Τραγωδία με τετράχρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν με γρίπη Α στο Μακάρειο Νοσοκομείο και απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE