«Εγώ έβαλα τις βόμβες» Απολυμένος του Δήμου Πάφου ο 37χρονος που σήκωνε την πόλη στο πόδι!

«Εγώ έβαλα τις βόμβες» Απολυμένος του Δήμου Πάφου ο 37χρονος που σήκωνε την πόλη στο πόδι!

Ομολόγησε τη διάπραξη του αδικήματος της τοποθέτησης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στις 25 Νοεμβρίου 2014 και στις 5 και 8 Μαρτίου 2015, σε ανοιχτό χώρο στην Πάφο, ο 37χρονος που συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα στις 10 Μαρτίου.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί και τελεί υπό οκταήμερη κράτηση για την τοποθέτηση τριών εκρηκτικών μηχανισμών στο δημόσιο κήπο, λίγα μέτρα από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, το τελευταίο διάστημα.

Αξιολογώντας πληροφορίες και κυρίως μαρτυρία που προέκυψε, η αστυνομία εξασφάλισε αργά το απόγευμα της 10ης Μαρτίου ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος εργαζόταν στο Δήμο Πάφου, αλλά απολύθηκε πριν από τρία χρόνια για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

Σε έρευνα στα υποστατικά του εντοπίστηκαν άδειοι πυροσβεστήρες, γκαζάκια, σκόνη από θειάφι, κουτιά με φιτίλια και πλαστικές ταινίες που χρησιμοποιήθηκαν και για την κατασκευή των μηχανισμών που τοποθετήθηκαν στο δημόσιο κήπο.

Ο 37χρονος και στις τρεις περιπτώσεις τοποθέτησε στο δημόσιο κήπο πυροσβεστήρες τους οποίους ανατίναξε, τοποθετώντας στη βάση τους γκαζάκια τα οποία πυροδότησε χρησιμοποιώντας εύφλεκτη ύλη. Και στις τρεις περιπτώσεις δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το βράδυ της 8ης Μαρτίου, γύρω στις 8.15μμ, εκτός από το δημοτικό γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη, στο γραφείο του στο Δήμο Πάφου βρισκόταν και ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος προετοιμαζόταν για θέματα που θα χειριζόταν την επόμενη μέρα.

Και στις τρεις περιπτώσεις αστυνομική δύναμη απέκλεισε άμεσα την περιοχή και διεξήγαγε έρευνες.

Η Αστυνομία συνέχισε εντατικά τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και σε σύντομο χρονικό διάστημα οδηγήθηκε στη σύλληψη του 37χρονου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE