«Τα πτώματα καίγονταν μαζί με τα δέντρα». Η αεροπορική τραγωδία με το το «Ιλιούσιν 18» που έπεσε στον Πενταδάκτυλο

«Τα πτώματα καίγονταν μαζί με τα δέντρα». Η αεροπορική τραγωδία με το το «Ιλιούσιν 18» που έπεσε στον Πενταδάκτυλο

Στις 29 Ιανουαρίου 1973, το «Ιλιούσιν 18» των Ηνωμένων Αιγυπτιακών Αερογραμμών γύρω στις 18:45, έκανε τον τελευταίο γύρο πάνω από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας έτοιμο να προσγειωθεί στην Κύπρο.

Οι επιβαίνοντες της πτήσης «ΜΣ 741» εκείνη την ημέρα, από το Κάιρο με προορισμό τη Λευκωσία, δεν θα έβλεπαν ποτέ το νησί της Αφροδίτης.

Το αεροπλάνο, επιχειρώντας την τελευταία στροφή, χτύπησε καθέτως σε μία κορυφογραμμή και εξερράγη.

Από τους 30 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα, δεν επέζησε κανείς.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.