ΚΟΣΜΟΣ

Κριτική στην Ιταλία ασκεί ο Γερμανός Πρόεδρος για τη σύλληψη της καπετάνιου του Sea Watch 3

Κριτική στην Ιταλία ασκεί ο Γερμανός Πρόεδρος για τη σύλληψη της καπετάνιου του Sea Watch 3

Με τίτλο «Ο Σταινμάγιερ υπερασπίζεται την καπετάνιο του ‘Sea Watch 3’. Ασκεί κριτική στην Ιταλία για τη σύλληψη της», η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ZDF, αναφέρεται στα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στην ε/φ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ.


Ειδικότερα, ο Γερμανός Πρόεδρος επισήμανε πως «όποιος διασώζει ζωές, δεν μπορεί να είναι εγκληματίας», για να προσθέσει πως «η Ιταλία δεν είναι οποιαδήποτε χώρα. Η Ιταλία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ένα ιδρυτικό μέλος της ΕΕ. Και για αυτό αναμένουμε από μια χώρα όπως η Ιταλία να χειριστεί αυτή την υπόθεση διαφορετικά».

Παρέπεμψε δε στην έκκληση που απηύθυναν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι για δωρεές, προκειμένου να καλυφθούν τα νομικά έξοδα της Γερμανίδας πλοιάρχου Καρόλα Ρακέτε.

Ο Σταινμάγιερ υποστήριξε πως «πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει ένα ισχυρότερο ρόλο», αναφορικά με τους θανάτους που σημειώνονται στη Μεσόγειο, εξηγώντας ότι εάν δεν ηρεμήσει η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, το κύμα των μεταναστών στη Μεσόγειο θα συνεχιστεί, ανεξαρτήτως της υπόθεσης Ρακέτε.

Αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Χριστιανοδημοκράτη πολιτικού Βάλτερ Λίπκε από ακροδεξιό, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν παραλείψεις στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα είπε πως «Εάν υπάρχει αμέλεια, τότε πιστεύω ότι δεν ήμασταν αρκετά προσεκτικοί σχετικά με το τι συμβαίνει στην άκρα δεξιά, στο ακροδεξιό περιθώριο αυτής της κοινωνίας».

 Τέλος, ο Πρόεδρος της Γερμανίας άσκησε κριτική στο ρόλο της Γερμανίας αναφορικά με το θέμα της προστασίας του κλίματος, επισημαίνοντας πως  «Για πολλά χρόνια είχαμε αναγνωριστεί στο εξωτερικό ως πρωτοπόροι στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτό που έχει σημασία είναι, πρώτον, να ξαναγίνουμε πρωτοπόροι και δεύτερον, να θελήσουμε να γίνουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top