ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Δεν είμαστε όλες εδώ, λείπουν οι δολοφονημένες» - 37 ζευγάρια παπούτσια στο δρόμο- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ:  «Δεν είμαστε όλες εδώ, λείπουν οι δολοφονημένες» - 37 ζευγάρια παπούτσια στο δρόμο- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

18:44 (02/07) - Πραγματοποιείται από τις 18:00 εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Σοφίας Ζήνωνος από τον πρώην σύντροφό της.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Στην εκδήλωση με τον τίτλο «Ούτε μια λιγότερη»  συμμετέχουν περισσότερες από 60 γυναίκες που ζητούν από την κυπριακή Κυβέρνηση, την Αστυνομία, τη Βουλή και το Δικαστικό Σώμα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θέτοντας το θέμα της έμφυλης βίας ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας και να συνειδητοποιήσουν ότι ως πολίτες δεν έχουμε άλλη ανοχή απέναντι στους βιασμούς, τις δολοφονίες, τον εκφοβισμό, την κακοποίηση και τις διακρίσεις κατά των γυναικών.

Ένα από τα πανό που ξεχώρισαν και αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της όλης εκδήλωσης, αναφέρει:  «Δεν είμαστε όλες εδώ, λείπουν οι δολοφονημένες».

Στο δρόμο τοποθετήθηκαν 37 ζευγάρια γυναικεία παπούτσια, όσες και τα θύματα από το 2000 μέχρι και σήμερα τα οποία είναι με κόκκινο χρώμα συμβολίζοντας το αίμα των 37 δολοφονημένων γυναικών.

Στο χώρο βρίσκεται ο Αρχηγός Αστυνομίας αλλά και πολιτικά πρόσωπα όπως η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά καθώς και η Έφη Ξάνθου από πλευράς των Οικολόγων.

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι είναι δεκτικός σε οποιεσδήποτε εισηγήσεις και απόψεις θα μπορέσουν να βοηθήσουν με τις διαμαρτυρόμενες να δηλώνουν ότι δεν πρέπει να χαρίζονται σε κανένα, συμπληρώνοντας πως η Αστυνομία δείχνει αδυναμίες.

 Ο Αρχηγός Αστυνομίας  αφού πρώτα συνομίλησε με δεκάδες γυναίκες διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για περεταίρω διερεύνηση περιστατικών προσθέτοντας ότι έχουν γίνει αλλαγές στο Σώμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top