Οι Κύπριοι που πολέμησαν σκληρά και πέθαναν στην επική μάχη της Κρήτης

Οι Κύπριοι που πολέμησαν σκληρά και πέθαναν στην επική μάχη της Κρήτης

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ήταν λίγοι οι Κύπριοι που έλαβαν μέρος στον πόλεμο, δημιουργώντας το Κυπριακό Σύνταγμα, το οποίο αγωνίσθηκε με τους Άγγλους.

Την 1η Ιουνίου, έληξε η Μάχη της Κρήτης, με την κατάληψη του νησιού από τους Γερμανούς.

Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε από τις πιο επικές στην οποία οι Κρητικοί μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα αντιστάθηκαν σθεναρά επί 13 μέρες, όταν ο Χίτλερ διέταξε την άμεση εισβολή των Γερμανών στο νησί.

Η κατάληψη της Κρήτης από θαλάσσης ήταν αδύνατη, λόγω του βρετανικού ναυτικού που κυριαρχούσε.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει σε μια μάχη που για τον ίδιο ουδέποτε έκλεισε πραγματικά. Τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές του 2023, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ ετοιμάζεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγοντας πολύ νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν το κεφάλαιο του 2028 και μαζί μια δύσκολη συζήτηση στο εσωτερικό της παράταξης της οποίας ηγήθηκε για μία δεκαετία.

BEST OF TOTHEMAONLINE