ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρίχθηκαν περιοχές στην Εύβοια –Στο νοσοκομείο κάτοικοι

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρίχθηκαν περιοχές στην Εύβοια –Στο νοσοκομείο κάτοικοι

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, περιοχές στην Εύβοια όπου μαίνεται μεγάλη δασική πυρκαγιά.

Τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων και τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κήρυξε ο κ. Ταφύλλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας της φωτιάς.

Όπως περιγράφεται στο news247.gr η τελευταία εστία ξέσπασε στο Τραχήλι ήταν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (5/7), ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (4/7) και σε διάστημα μόλις 6 λεπτών, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές σε Άγιο Γεώργιο και Πυργί.

Η πρώτη εστία που ξέσπασε την Πέμπτη (4/7) το μεσημέρι στις 14:15 στα Μανίκια όπως αποδείχτηκε ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

 

Για την εν λόγω φωτιά συνελήφθη ένας 64χρονος Ελλαδίτης, κάτοικος της περιοχής. Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος συνελήφθη πριν ξεσπάσουν οι άλλες δύο εστίες τα μεσάνυχτα σε εκ διαμέτρου αντίθετες αποστάσεις για αυτό και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ή των εμπρηστών που φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν αυτή την συγκυρία και προκάλεσαν δύο νέες εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετες αποστάσεις για να το πράξουν αυτό ξανά, όπως όλα δείχνουν.

Συνολικά από την φωτιά που ξέσπασε στα Μανίκια και σε αυτές που ακολούθησαν χρειάστηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής να εκκενώσει το Μακρυχώρι, το Νεοχώρι, την Δάφνη, τον Γαβαλά και τον Λοφίσκο.

Αρκετοί κάτοικοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για τις παροχή Πρώτων Βοηθειών εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν.

Επίγειες και εναέριας δυνάμεις:

Σύμφωνα με το news247.gr οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν από την Παρασκευή (5/7) 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν: 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας της Παρακσευής (5/7), επιχειρούσαν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας, εκ περιτροπής, συνολικά 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top