ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις 61 οι γυναίκες στη νέα Βουλή

Μόλις 61 οι γυναίκες στη νέα Βουλή

Μόλις 61 γυναίκες εξελέγησαν στη νέα Βουλή που σημαίνει ότι αποτελούν το 19,3% του συνόλου των 300 βουλευτών. Αρχικά ήταν 62 γυναικές αλλά η κ.Ελένη Γερασιμίδου με ανακοίνωση της επέλεξε να παραιτηθεί από την έδρα της.

Συγκεκριμένα, γυναίκες είναι το 14,5% των βουλευτών που εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία, το 27% των βουλευτών που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18% όσων εκλέγονται με το ΚΙΝΑΛ, το 33% όσων εκλέγονται με το ΚΚΕ, το 30% όσων εκλέγονται με την Ελληνική Λύση και το 44,5% όσων εκλέγονται με το Μέρα25.

Με τη ΝΔ εκλέγονται οι: Μαριέτα Γιαννάκου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή, Νίκη Κεραμέως, Ζωή Ράπτη, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Νόνη Δούνια, Μίκα Ιατρίδη, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ελένη Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Ασημίνα Σκόνδρα, Παρασκευή Βριζίδου, Μαριλένα Σουκουλή, Κατερίνα Μονογιού, Στέλλα Μπίζιου, Ζέττα Μακρή, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, Ντόρα Μπακογιάννη (23).

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου, Νίνα Κασιμάτη, Όλγα Γεροβασίλη, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώτα Πούλου, Νατάσσα Γκαρά, Φρόσω Καρασαρλίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη, Μερόπη Τζούφη, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Κατερίνα Παπανάτσιου, Θεοδώρα Τζάκρη, Μπέτυ Σκούφα, Πέτη Πέρκα, Κυριακή Μαλάμα (23).

Με το ΚΙΝΑΛ εκλέγονται οι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Φώφη Γεννηματά, Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία Λιακούλη (4).

Με το ΚΚΕ εκλέγονται οι: Αλέκα Παπαρήγα, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, (Ελένη Γερασιμίδου), Μαρία Κομνηνάκα (4).

Με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εκλέγονται οι: Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, Μαρία Αθανασίου, Σοφία-Χάϊδω Ασημακοπούλου (3).

Με το ΜέΡΑ25 εκλέγονται οι: Αγγελική Αδαμοπούλου, Σοφία Σακοράφα, Μαρία Απατζίδη, Κωνσταντίνα Αδάμου (4).

Η Ε. Γερασιμίδου επιλέγει να παραιτηθεί από βουλευτής Α. Αττικής

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πάνω από 4.000 ψηφοφόρους, που με την ψήφο τους τίμησαν εμένα και το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Αυτές οι ψήφοι με γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πλευρό του λαού μας, κάτι το οποίο τόσο πολύ είναι αναγκαίο στις μέρες μας» δήλωσε η Ελένη Γερασιμίδου.

«Ως γνωστόν», συνεχίζει στη δήλωσή της, «οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο θέατρο, αλλά και η ιδιότητα της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Αττικής, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθώ με την επάρκεια που θα ήθελα, αλλά και που απαιτείται, στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Γι' αυτόν τον λόγο επιλέγω να παραιτηθώ από βουλευτής και να παραδώσω την έδρα στον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος έχει αποδείξει ότι με επάρκεια και αποτελεσματικότητα μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό».

«Φυσικά θα είμαι παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά μας. Θα είμαι παρούσα σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός της Ανατολικής Αττικής, μέσα κι απ' την ιδιότητα της περιφερειακής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα είμαι παρούσα με το έργο μου σε όλους τους αγώνες που θα χρειαστούν την επόμενη μέρα, δίπλα στο ΚΚΕ» καταλήγει στη δήλωσή της η Ε. Γερασιμίδου.

Από Euronews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top