ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Ιωάννου: «Αδικαιολόγητη η απεργία» - Πού εξυπηρετούνται οι ασθενείς στη Λευκωσία

Κ. Ιωάννου: «Αδικαιολόγητη η απεργία» - Πού εξυπηρετούνται οι ασθενείς στη Λευκωσία

Χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα πραγματοποιείται την Τρίτη 09/07 η απεργία στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών στην Κύπρο.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετέβη το πρωί της Τρίτης 09/07 στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου επιθεώρησε την κατάσταση αλλά και συνομίλησε με τους γιατρούς που εργάζονται αλλά και τους γιατρούς που απεργούν.

Σε δηλώσεις του με την έξοδό του από το Νοσοκομείο, ο κύριος Ιωάννου, ανέφερε πως «προς το παρόν είναι καλά τα πράγματα», μια εικόνα που παρατηρείται σε όλα τα ΤΑΕΠ του νησιού μας.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως είναι χαμηλή η προσέλευση των πολιτών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, λόγω της έγκαιρης ενημέρωσή τους. Προσέλευση η οποία όπως είπε ο κύριος Ιωάννου, έτσι θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα στα επείγοντα εάν μαθαίναμε σαν λαός να κάνουμε σωστή χρήση των επειγόντων περιστατικών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με τους γιατρούς, που διήρκησε πέραν της μιας ώρας.

«Είμαστε εδώ, ακούμε τα προβλήματά τους και μόνο μέσα από τον διάλογο και όχι από την απεργία μπορούμε να βρούμε λύση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πέραν τούτου, ο υπουργός επανέλαβε πως θεωρεί την απεργία αδικαιολόγητη.

Όσον αφορά την παραπομπή ασθενών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ο κύριος Ιωάννου είπε πως η διεύθυνση του υπουργείου υγείας μίλησε με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για συνεργασία, όπου στη Λευκωσία τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια απάντησαν αρνητικά, ενώ στις άλλες επαρχίες απάντησαν θετικά.

Στην περίπτωση της Λευκωσίας, ο υπουργός ανέφερε πως οι ασθενείς μπορούν να μεταβαίνουν στο «Απολλώνειο» όπως επίσης και στα εξωτερικά ιατρεία στα Λατσιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top