Νέος Έλληνας ΥΠΕΞ: 'Θέλουμε συναίνεση στην εξωτερική πολιτική'

Νέος Έλληνας ΥΠΕΞ: 'Θέλουμε συναίνεση στην εξωτερική πολιτική'

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) η τελετή παράδοσης – παραλαβής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος καλωσόρισε τον νέο υπουργό, Νίκο Δένδια εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που επιτέλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Υπογράμμισε, επίσης τη συμβολή του Νίκου Κοτζιά τόσο στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και στο Κυπριακό. «Σέβομαι τον αντίπαλό μου, που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Τον χειροκρότησα στη Βουλή για τη στάση που είχε απέναντι στη Χρυσή Αυγή», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επεσήμανε ότι η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές επιδιώξεις «Θέλουμε συναίνεση στην εξωτερική πολιτική, αποσκοπώντας στην εθνική ενότητα», είπε ο κ. Δένδιας και υπογράμμισε ότι μαζί με τους συνεργάτες του και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου θα προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας και θα ενισχύσουν τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση πολιτογραφήσεων: Όσα κατέθεσαν στην δίκη οι δύο μάρτυρες - Συνεχίζεται και αύριο η διαδικασία

Υπόθεση πολιτογραφήσεων: Όσα κατέθεσαν στην δίκη οι δύο μάρτυρες - Συνεχίζεται και αύριο η διαδικασία

Με την εξέταση δύο μαρτύρων συνεχίστηκε τη Δευτέρα η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σχετικά με την υπόθεση πολιτογραφήσεων που ξεκίνησε με αφορμή ρεπορτάζ του δικτύου Αλ Τζαζίρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE