ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Προέδρου τη Βουλής με την απεχόμενη Πρέσβειρα της Σλοβενίας

Συνάντηση Προέδρου τη Βουλής με την απεχόμενη Πρέσβειρα της Σλοβενίας

Τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Σλοβενίας επαναβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης με την Πρέσβειρα της χώρας στην Κύπρο, Ανίτα Πίπαν.

 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, ο κ Συλλούρης δέχθηκε την Τρίτη 9/7 την κ. Πίπαν σε μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση, με την ευκαιρία της αναχώρησής της.
  
Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και τονίστηκε εκατέρωθεν η σημασία της προώθησης ανταλλαγών επισκέψεων, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, αναφέρεται.
 
Παράλληλα, η κ. Πίπαν επεσήμανε ότι η προγραμματιζόμενη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στη Σλοβενία εντάσσεται σ’ αυτά τα πλαίσια και θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 
 
Στη συνέχεια, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η προσήλωση της Κύπρου και της Σλοβενίας, ως μικρών μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον σεβασμό του κράτους δικαίου και των αρχών και αξιών της Ένωσης.
 
Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top