Τιμήθηκαν οι έξι ήρωες πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Μαρί

Τιμήθηκαν οι έξι ήρωες πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Μαρί

Εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε απόψε, (11/7) για τους πεσόντες πυροσβέστες, στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Σαββίδη και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη.

Απόψε τιμήθηκαν οι έξι, ηρωικώς πεσόντες πυροσβέστες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, το 2011, κατά την φονική έκρηξη στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, στη ναυτική Βάση 'Ευάγγελος Φλωράκης' στο Μαρί, εν ώρα καθήκοντος.

Εκ των 13 αδικοχαμένων, οι έξι ήταν πυροσβέστες που κλήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μετά από την κλήση στις 4:27 τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου. 

Τη ζωή τους έχασαν οι Ανδρέας Παπαδόπουλος, Βασίλης Κρόκος, Γιώργος Γιακουμή, Σπύρος Τταντής, Παναγιώτης Θεοφίλου και Αδάμος Αδάμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.