Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικές εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών στη Χαλκιδική

Εντατικές εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών στη Χαλκιδική

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ ήταν η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ποτέ στο δίκτυο της εταιρείας, με πέντε πυλώνες να έχουν καταρρεύσει και περισσότερους από 300 στύλους κατεστραμμένους. 

Καταστήματα, σπίτια και υποδομές, κυρίως στον δήμο Νέας Προποντίδας, έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Ο θλιβερός απολογισμός της κακοκαιρίας είναι επτά νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες. Πολλοί, κάτοικοι και τουρίστες, κατάφεραν να προστατευτούν την τελευταία στιγμή.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου θα παραμείνει κλειστός έως την Παρασκευή.

Οι περισσότεροι τουρίστες προσπαθούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που αποφάσισαν να αναχωρήσουν εσπευσμένα.

Προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον, η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι στόχος της είναι να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πολιτών μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα.

Προκειται για σύστημα, μελέτη για το οποίο βρίσκεται στα «συρτάρια» της πολιτικής προστασίας ήδη από το 2009, όπως φαίνεται από σχετικό δελτίο τύπου που είχε εκδόσει η γενική γραμματεία, με αφορμή δημοσίευμα εκείνης της χρονιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρωθηκε η Στρατιωτική Παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου - Το χειροκρότημα της Μέτσολα - Οσα δήλωσε ο ΠτΔ

Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 21χρονος - Περπατούσε όταν δέχθηκε επίθεση

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κοντά στο Κοινοβούλιο - Νεκροί οι δύο δράστες

Νέο σχέδιο φωτοβολταϊκών: Το ποσό της δόσης στους λογαριασμούς μας και ο χρόνος αποπληρωμής – Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας στο «Τ»

Έρχεται αλκοτέστ σε πιλότους και αεροσυνοδούς – Ο έλεγχος και οι ποινές – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή



Χριστοδουλίδης: «Δεν αποστρατευόμαστε από την προσπάθεια της επανένωσης της πατρίδας μας» - Βίντεο

Χριστοδουλίδης: «Δεν αποστρατευόμαστε από την προσπάθεια της επανένωσης της πατρίδας μας» - Βίντεο

Ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, 63 χρόνια μετά την ανεξαρτησία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top