Εντατικές εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών στη Χαλκιδική

Εντατικές εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών στη Χαλκιδική

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ ήταν η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ποτέ στο δίκτυο της εταιρείας, με πέντε πυλώνες να έχουν καταρρεύσει και περισσότερους από 300 στύλους κατεστραμμένους. 

Καταστήματα, σπίτια και υποδομές, κυρίως στον δήμο Νέας Προποντίδας, έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Ο θλιβερός απολογισμός της κακοκαιρίας είναι επτά νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες. Πολλοί, κάτοικοι και τουρίστες, κατάφεραν να προστατευτούν την τελευταία στιγμή.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου θα παραμείνει κλειστός έως την Παρασκευή.

Οι περισσότεροι τουρίστες προσπαθούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που αποφάσισαν να αναχωρήσουν εσπευσμένα.

Προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον, η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι στόχος της είναι να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πολιτών μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα.

Προκειται για σύστημα, μελέτη για το οποίο βρίσκεται στα «συρτάρια» της πολιτικής προστασίας ήδη από το 2009, όπως φαίνεται από σχετικό δελτίο τύπου που είχε εκδόσει η γενική γραμματεία, με αφορμή δημοσίευμα εκείνης της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE