ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετίζει τη ψήφιση των εξετάσεων τετράμηνων το Υπουργείο Παιδείας

Χαιρετίζει τη ψήφιση των εξετάσεων τετράμηνων το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει την ψήφιση, σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των Τροποποιητικών Κανονισμών που αφορούν στην αξιολόγηση του/της μαθητή/μαθήτριας στο πλαίσιο των τετραμήνων, στα Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

"Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αφού η αξιολόγηση του/της μαθητή/μαθήτριας στο πλαίσιο των τετραμήνων συνάδει με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές αξιολόγησης που εστιάζουν στον εντοπισμό των αδυναμιών, στην άμεση ανατροφοδότηση, στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την πρόοδο των μαθητών/μαθητριών" αναφέρει.

Σημειώνει ότι παράλληλα, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε να αναλαμβάνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

 Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και ιδιαίτερα την Επιτροπή Παιδείας, για την αγαστή συνεργασία καθώς και για τη θετική κι εποικοδομητική στάση που τήρησαν τόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το θέμα όσο και με την ψήφιση των Κανονισμών.

Ταυτόχρονα, προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας για την ψήφιση πληθώρας άλλων νομοθετημάτων που θα εκσυγχρονίζουν και θα αναβαθμίζουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία, χαρακτήρισε η Ανδρούλα Βασιλείου την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση λόγω των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, ανέφερε σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top