ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο καμπάνα στην Google - Δεν συμμορφώθηκε

Πρόστιμο καμπάνα στην Google - Δεν συμμορφώθηκε

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor επέβαλλε στην Google πρόστιμο 700.000 ρουβλίων δηάδή 10.000 ευρώ.

Ο λόγος που επιβλήθηκε το πρόστιμο καμπάνα στην Google είναι γιατί παραβίασε τον νόμο περί πληροφόρησης και ιδιαίτερα το μέρος της σχετικής νομοθεσίας που αφορά το φιλτράρισμα ιστότοπων που απαγορεύονται στην Ρωσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστική αρχής τηλεπικοινωνιών η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η Google σύμφωνα την Roskomnadzor, όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν τήρησε τις απαιτήσεις του νόμου για τον αποκλεισμό από την αναζήτηση παραπομπών σε διαδικτυακούς ιστότοπους, η πρόσβαση στους οποίους είναι περιορισμένη στην επικράτεια της Ρωσίας.

«Από ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η Google πραγματοποιεί επιλεκτικό φιλτράρισμα στο μέρος της αναζήτησης, καθώς περισσότερο από τα δύο τρίτα των παραπομπών που περιλαμβάνει το μητρώο απαγορευμένης πληροφόρησης διατηρείται στην αναζήτηση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τον κατάλογο των ιστοσελίδων, την πρόσβαση στις οποίες οι ρώσοι πάροχοι υποχρεούνται νε περιορίσουν, τον ορίζει η Roskomnadzor. Στο μητρώο αυτό των ιστοσελίδων περιλαμβάνονται ιστότοποι που περιέχουν εκκλήσεις σε εξτρεμιστικές πράξεις, προπαγανδίζουν αυτοκτονίες ή προωθούν την πορνογραφία, προωθούν την χρήση ναρκωτικών, τα τυχερά παιγνίδια χωρίς την σχετική άδεια καθώς τις πειρατικές ιστοσελίδες.

Αυτή είναι η δέυτερη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στην Google. Τον Δεκέμβριο του 2018 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 500.000 ρουβλίων (7.000 ευρώ) επειδή αρνήθηκε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται. Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι η η αμερικανική εταιρεία άρχισε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται στην Ρωσία, όχι όμως στο σύνολο τους

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top