ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κηδεύεται τη μέρα και ώρα που πέθανε πριν 45 χρόνια – «Απεβίωσε στο φυλάκιο χειριζόμενος το 50άρι οπλοπολυβόλο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Κηδεύεται τη μέρα και ώρα που πέθανε πριν 45 χρόνια – «Απεβίωσε στο φυλάκιο χειριζόμενος το 50άρι οπλοπολυβόλο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μετά από 45 χρόνια θα αναπαυθεί επιτέλους εν ειρήνη ο υπαξιωματικός Κύπρος Ιωάννου.

Ο Ιωάννου έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στον Τράχωνα στις 22.7.1974 και ταυτοποιήθηκε πρόσφατα από την Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων με τη μέθοδο του DNA.

Η κηδεία του πραγματοποιείται στις 22 Ιουλίου στις 16:30 στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τέως προϊστάμενος της αθλητικής υπηρεσίας του ΡΙΚ, Δώρος Νικολάου, σύζυγος της αδελφής του Κύπρου Ιωάννου, εξιστορεί τα όσα πέρασε η οικογένεια τα τελευταία 45 χρόνια.

 

Αυτούσια η ανάρτησή του:

«Ήταν 19 Ιουλίου 1974 γύρω στις δέκα το πρωί που σε είδαμε ζωντανό για τελευταία φορά. Πριν ακριβώς 45 χρόνια σε αναζητήσαμε με τη μητέρα σου, Λουκία , στο χώρο ευθύνης του Λόχου σου, του 211 ΤΠ, όπου υπηρετούσες τη στρατιωτική σου θητεία. Σε βρήκαμε σε περιοχή κοντά στο Βόρειο Πόλο στο Καιμακλί. Μιλήσαμε, όσο μας επιτρεπόταν, και φεύγοντας σου είπαμε να προσέχεις.

Εσείς να μου προσέχετε τον Κυπρούλλη, μας απάντησες (το πρωτότοκο παιδί της οικογένειάς μου που συμφωνήσαμε να το βαφτίσει ο Κύπρος ).

Πέρασαν 45 χρόνια αγωνίας, ψυχολογικής φόρτωσης, στιγμές ελπίδας αλλά και ώρες απογοήτευσης και θλίψης. Ο μάστρε Γιώρκος, λύγισε το 1989...

Το 2000 πληροφορηθήκαμε επίσημα ότι ο Κύπρος μας σκοτώθηκε στο φυλάκιο Χοιροστάσιο στον Τράχωνα, το οποίο υπερασπιζόταν με άλλους συμπολεμιστές του, χειριζόμενος το βαρύ οπλοπολυβόλο των 50 χιλιοστών. Δεν θέλαμε να δεχτούμε την πληροφορία, γιατί δεν είχαμε απτά στοιχεία, πάρα μόνο μαρτυρίες.

Τελικά πριν λίγες ημέρες η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, ύστερα από υπεράνθρωπες, επίπονες και ψυχοφθόρες για όλους μας διαδικασίες που διήρκεσαν περίπου τέσσερα χρόνια, μας παρέδωσε τα οστά σου για να ησυχάσουμε και να γαληνέψουν οι ψυχές μας.

Πολυαγαπημένε μας Κύπρο, σε αυτά τα 45 χρόνια διαδόθηκαν, ακούστηκαν, ειπώθηκαν και γράφτηκαν αρκετά για σένα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήσουν ο ΗΡΩΑΣ του φυλακίου σου και τολμούμε να πούμε ολόκληρης της περιοχής του Τράχωνα. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 4.30 το απόγευμα, ημερομηνία και ώρα κατά την οποία έπεσες υπερασπιζόμενος τα ιδανικά , τις αρχές και τις αξίες με τα οποία σε ανάγιωσαν ο μάστρε Γιώρκος και η δυναμική Λουκία, θα είμαστε όλοι εκεί στον Απόστολο Αντρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς για τον τελευταίο μας χαιρετισμό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top