«Παρά να πιαστείς αιχμάλωτος καλύτερα να πεθάνεις τρεις φορές» – Ιστορίες Αιχμαλωσίας, Κύπρος 1974 (video)

«Παρά να πιαστείς αιχμάλωτος καλύτερα να πεθάνεις τρεις φορές» – Ιστορίες Αιχμαλωσίας, Κύπρος 1974 (video)

Το 2016 το τμήμα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, του Πανεπιστημίου Κύπρου, κλήθηκε να πραγματοποιήσει μία σείρα από συνεντεύξεις από άνθρωπους οι οποίοι έζησαν την αιχμαλωσία στα Άδανα, την Αντίγιαμα και άλλες φυλακές της Τουρκίας, ως αιχμάλωτοι πολέμου το 1974.

Τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων παρουσιάστηκαν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Προφορικής Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου 2016 ενώ τον Οκτώβριο του ιδίου χρόνου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν των Δαλιτών Αιχμαλώτων του 1974, από τον Δήμο Ιδαλίου και το Μεταπτυχιακό τμήμα σπουδών Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται πλέον το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να εισέρχεται σε ένα τριήμερο καθοριστικών επαφών και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να καλείται να διαπιστώσει, κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE