«Παρά να πιαστείς αιχμάλωτος καλύτερα να πεθάνεις τρεις φορές» – Ιστορίες Αιχμαλωσίας, Κύπρος 1974 (video)

«Παρά να πιαστείς αιχμάλωτος καλύτερα να πεθάνεις τρεις φορές» – Ιστορίες Αιχμαλωσίας, Κύπρος 1974 (video)

Το 2016 το τμήμα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, του Πανεπιστημίου Κύπρου, κλήθηκε να πραγματοποιήσει μία σείρα από συνεντεύξεις από άνθρωπους οι οποίοι έζησαν την αιχμαλωσία στα Άδανα, την Αντίγιαμα και άλλες φυλακές της Τουρκίας, ως αιχμάλωτοι πολέμου το 1974.

Τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων παρουσιάστηκαν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Προφορικής Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου 2016 ενώ τον Οκτώβριο του ιδίου χρόνου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν των Δαλιτών Αιχμαλώτων του 1974, από τον Δήμο Ιδαλίου και το Μεταπτυχιακό τμήμα σπουδών Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρώτο "Συμβούλιο Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE