Δέκα νεκροί και 12 τραυματίες από την έκρηξη σε λεωφορείο στην Καμπούλ

Δέκα νεκροί και 12 τραυματίες από την έκρηξη σε λεωφορείο στην Καμπούλ

Τρεις βόμβες συγκλόνισαν την Πέμπτη 25/7 την Καμπούλ, μία εκ των οποίων εξερράγη σε ένα λεωφορείο που μετέφερε κυβερνητικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.


Πέντε εργαζόμενοι στο υπουργείο ορυχείων και πετρελαίου σκοτώθηκαν και 10 ακόμη τραυματίστηκαν από την επίθεση εναντίον του λεωφορείου, ενώ επτά ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν στη δεύτερη έκρηξη.

«Πρώτα εξερράγη μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο με μαγνήτη, στη συνέχεια βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο σημείο που είχε σημειωθεί η επίθεση στο λεωφορείο και η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε όταν άγνωστοι αντάρτες πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε αυτοκίνητο», δήλωσε ο Νάσρατ Ραχίμι εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Ο απολογισμός των νεκρών από τις τρεις εκρήξεις ενδέχεται να αυξηθεί», πρόσθεσε.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Στο μεταξύ επτά άμαχοι, έξι γυναίκες και ένα παιδί, σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Τέσσερις ακόμη, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην περιοχή Χογκιάνι.

Η βόμβα εξερράγη την ώρα που περνούσε ένα μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε οικογένεια που πήγαινε σε γάμο, πρόσθεσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Στην εκπομπή «Από Μέρα σε μέρα» μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέρθηκε στη παραβίαση του εναέριου χώρου καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με την κ. Ολγκίν.