ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλλα Κυριακίδου - «Ιστορική απόφαση της ευρωπαϊκής ηγεσίας» - Οι πρώτες δηλώσεις για τον διορισμό της

Στέλλα Κυριακίδου - «Ιστορική απόφαση της ευρωπαϊκής ηγεσίας» - Οι πρώτες δηλώσεις για τον διορισμό της

Η νέα επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, παραχώρησε τις πρώτες δηλώσεις ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για την εμπιστοσύνη που της έδειξε τονίζοντας ότι θα εργαστεί ακατάπαυστα ενδυναμώνοντας την παρουσία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε την Πέμπτη (25/07) με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen, διαμηνύοντας της πως θα διορίσει νέα Επίτροπο από την Κυπριακή Δημοκρατία την κα Στέλλα Κυριακίδου.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν  Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με όλους τους υποψήφιους επίτροπους καθώς επιθυμεί αντιπροσώπευση και των δυο φύλων στο νέο συμβούλιο των επιτροπών.

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις τις Στέλλας Κυριακίδου:

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, προτείνοντάς με για τη θέση της νέας Κύπριας Επιτρόπου, η οποία θα τεθεί υπό την έγκριση της Προέδρου Ursula von der Leyen και στη συνέχεια θα λάβει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ως Κύπρια Επίτροπος σκοπεύω να εργαστώ ακατάπαυστα προωθώντας και ενδυναμώνοντας την παρουσία της πατρίδας μας στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα και την παρουσία της ΕΕ στην πατρίδα μας, υπερασπίζοντας μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, της ισότητας των φύλων, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Μια Ευρώπη πιο κοντά στον κάθε πολίτη, εμπνέοντας και προστατεύοντας όλους ισότιμα. Μια Ευρώπη σταθερότητας και ασφαλείας. Mια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, του προσφυγικού, του μεταναστευτικού, της οικονομικής ανισότητας, μια Ευρώπη της τεχνολογικής ανάπτυξης δίνοντας όραμα και ελπίδα τους νέους μας. Μια Ευρώπη που θα στηρίζει πιο αποφασιστικά την Κύπρο στον δίκαιο αγώνα της.

Θέλω επίσης, να χαιρετίσω την ιστορική απόφαση της ευρωπαϊκής ηγεσίας για ίση κατανομή των καίριων ευρωπαϊκών θέσεων μεταξύ γυναικών και αντρών αλλά και την απόφαση της νέας προέδρου της Κομισιόν για ίση αντιπροσώπευση των δύο φύλων στη νέα ευρωπαϊκή επιτροπή.

Για ακόμη μια φορά η Ευρώπη καταδεικνύει στον υπόλοιπο κόσμο τις υψηλές τις αρχές και αξίες. Πολλά έχουν ακόμα να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι οι αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η ΕΕ, οι οποίες στις δύσκολες και αβέβαιες εποχές που ζούμε, θα εξασφαλίσουν το μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών, το μέλλον των παιδιών μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top