ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχηγός Αστυνομίας: Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην υπόθεση του 35χρονου κατά συρρολή δολοφόνου

Αρχηγός Αστυνομίας: Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην υπόθεση του 35χρονου κατά συρρολή δολοφόνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (30/07) μετά από πρωτοβουλία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν όλοι όσοι συνέβαλαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στις επίπονες έρευνες δυο μηνών για εντοπισμό των σορών των επτά γυναικών, θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου.

Ο κ. Μιχαηλίδης, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, αφού τους καλωσόρισε, υπογράμμισε τη σημασία της συμβολής τους στην εξιχνίαση της υπόθεσης και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τη βαθιά του εκτίμηση για την άρτια επιτέλεση του καθήκοντός τους σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Στην ομιλία που απηύθυνε, ανέφερε μεταξύ άλλων «Ο αγώνας που δώσατε όλοι εσείς αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η διεξαγωγή των ανακρίσεων, η αξιολόγηση των τεκμηρίων στη σκηνή, η αγωνιώδης προσπάθεια μέχρι τον εντοπισμό όλων των σορών των θυμάτων και η εν τέλει τεκμηρίωση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, υπήρξαν ένα είδος κάθαρσης και εξιλέωσης για την Αστυνομία, για τη Δικαιοσύνη και για την Κοινωνία μας.

Οι άνθρωποι που εργάστηκαν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, εσείς δηλαδή που είστε εδώ σήμερα, αντικρίσατε το ειδεχθές πρόσωπο του εγκλήματος σε μια από τις πιο ακραίες εκδοχές του» και πρόσθεσε «Οι προσπάθειες που καταβάλατε, απαιτούσαν ιδιαίτερο ψυχικό σθένος, ζήλο και αφοσίωση στην Υπηρεσία, συνειδητοποιώντας την ελάχιστη υποχρέωση προς τους οικείους των θυμάτων. Έπρεπε να επιστρατεύσετε κάθε ικμάδα των δυνάμεών σας και να υπερβείτε τον εαυτό σας, γιατί έτσι επιτάσσει το καθήκον».

Ακολούθως, ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε προσωπικά τον καθένα ξεχωριστά από τους παρευρισκομένους, καθώς επίσης και την Ηγεσία της Αστυνομίας. Περαιτέρω, εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν ή και συνέδραμαν το όλο έργο της Αστυνομίας, αλλά και τα ΜΜΕ, τα οποία όπως ανέφερε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή, βρίσκονταν συνεχώς στις σκηνές, προσφέροντας έγκαιρη και άμεση ενημέρωση στους πολίτες.

Στην εκδήλωση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν μέλη της Αστυνομίας (ΤΑΕ Λευκωσίας, Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, μέλη άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων, Υπηρεσιών και Μονάδων, μέλη του ΓΚΗΕ, ΔΕΗΔ, Τμήματος Τεχνολογικής Ανάπτυξης), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, ιδιώτες επαγγελματίες δύτες της εταιρείας Brasal και υπάλληλοι/χειριστές του τεχνολογικού εξοπλισμού και στελέχη άλλων ειδικοτήτων.

Επίσης, παρευρέθηκαν μέλη της Νομικής Υπηρεσίας, του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, οι Ιατροδικαστές και Ανθρωπολόγοι που έλαβαν μέρος στις νεκροτομές και στην ταυτοποίηση των σορών και εκ μέρους του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής ο Δρ Μάριος Καριόλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top