ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος για συνάντηση Προέδρου - Ακιντζί: «Δημιουργία προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία»

Άντρος για συνάντηση Προέδρου - Ακιντζί: «Δημιουργία προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία»

Το ΑΚΕΛ αναμένει ότι στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου οι δύο ηγέτες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε σιγά σιγά να κτιστεί ένα θετικό κλίμα το οποίο θα επιτρέψει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Α. Κυπριανού, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Τρόοδος.

Ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι κρίσιμη και καθοριστική για το κατά πόσον θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι από το 1974 «έχουμε όλοι συναποφασίσει ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, έχει τεράστια σημασία την ερχόμενη Παρασκευή να υπάρξει το κατάλληλο εκείνο κλίμα που θα επιτρέψει σιγά σιγά να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, έχουμε καταθέσει τα πολιτικά κόμματα τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Εμείς έχουμε κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί και δημόσια για αυτά τα ζητήματα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για τους χειρισμούς στους οποίους θα προβεί την ερχόμενη Παρασκευή, εμείς αναμένουμε ότι σε αυτή τη συνάντηση και οι δύο ηγέτες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε σιγά σιγά να κτιστεί ένα θετικό κλίμα το οποίο θα επιτρέψει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων , τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», ανέφερε.

Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού για τις εισηγήσεις του κόμματός του και ειδικότερα για τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων, ανέφερε ότι σε αυτά (στις εισηγήσεις) έγινε αναφορά την περασμένη εβδομάδα και δεν θα ήθελε να τα επαναλάβει αυτή τη στιγμή. «Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και θα τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα. Εκείνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι υπήρξε ένα γενικά θετικό κλίμα με την έννοια ότι ήταν ένα ήπιο κλίμα κατά την διάρκεια της συζήτησης, τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις το καθένα, και εμείς εκφράσαμε τις πάγιες θέσεις του ΑΚΕΛ για όλα αυτά τα θέματα», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top