Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Ψυχεδελικά εφέ, γυμνό σε παραλίες και δάση της Κύπρου και ασκήσεις σε στούντιο, συντελούν μια τολμηρή εικόνα στην Κύπρο της δεκαετίας του ΄70, όπου η ανατολίτικη τέχνη της γιόγκα γινόταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ότι την έχουμε γνωρίσει στις μέρες μας.

Με φόντο την Κύπρο, ένα τολμηρό για την εποχή ντοκιμαντέρ με θέμα τη γιόγκα και τις βουδιστικές πρακτικές, θα έκανε την έμφάνισή του το 1974. Σκηνοθέτης του ήταν ο Πολ Κόρσντεν, ενώ μία εκ των πρωταγωνιστριών ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ – Μεντ.

Στην αφήγηση του φιλμ ήταν ο τραγουδιστής των Μπλουζ, Αλέξις Κόρνερ.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στενότεροι δεσμοί Κύπρου – Αυστρίας: Τουρισμός, εκπαίδευση και ασφάλεια στην ατζέντα - Κοινό όραμα στην ΕΕ

Στενότεροι δεσμοί Κύπρου – Αυστρίας: Τουρισμός, εκπαίδευση και ασφάλεια στην ατζέντα - Κοινό όραμα στην ΕΕ

Στις ταυτόσημες απόψεις Κύπρου και Αυστρίας σε πολλούς τομείς αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ, μετά από συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Στόκερ στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE