Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Ψυχεδελικά εφέ, γυμνό σε παραλίες και δάση της Κύπρου και ασκήσεις σε στούντιο, συντελούν μια τολμηρή εικόνα στην Κύπρο της δεκαετίας του ΄70, όπου η ανατολίτικη τέχνη της γιόγκα γινόταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ότι την έχουμε γνωρίσει στις μέρες μας.

Με φόντο την Κύπρο, ένα τολμηρό για την εποχή ντοκιμαντέρ με θέμα τη γιόγκα και τις βουδιστικές πρακτικές, θα έκανε την έμφάνισή του το 1974. Σκηνοθέτης του ήταν ο Πολ Κόρσντεν, ενώ μία εκ των πρωταγωνιστριών ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ – Μεντ.

Στην αφήγηση του φιλμ ήταν ο τραγουδιστής των Μπλουζ, Αλέξις Κόρνερ.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE