Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Ψυχεδελικά εφέ, γυμνό σε παραλίες και δάση της Κύπρου και ασκήσεις σε στούντιο, συντελούν μια τολμηρή εικόνα στην Κύπρο της δεκαετίας του ΄70, όπου η ανατολίτικη τέχνη της γιόγκα γινόταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ότι την έχουμε γνωρίσει στις μέρες μας.

Με φόντο την Κύπρο, ένα τολμηρό για την εποχή ντοκιμαντέρ με θέμα τη γιόγκα και τις βουδιστικές πρακτικές, θα έκανε την έμφάνισή του το 1974. Σκηνοθέτης του ήταν ο Πολ Κόρσντεν, ενώ μία εκ των πρωταγωνιστριών ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ – Μεντ.

Στην αφήγηση του φιλμ ήταν ο τραγουδιστής των Μπλουζ, Αλέξις Κόρνερ.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.