Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Όταν στην Κύπρο έκαναν γυμνοί γιόγκα το 1974 – Η ταινία και το Όσκαρ

Ψυχεδελικά εφέ, γυμνό σε παραλίες και δάση της Κύπρου και ασκήσεις σε στούντιο, συντελούν μια τολμηρή εικόνα στην Κύπρο της δεκαετίας του ΄70, όπου η ανατολίτικη τέχνη της γιόγκα γινόταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ότι την έχουμε γνωρίσει στις μέρες μας.

Με φόντο την Κύπρο, ένα τολμηρό για την εποχή ντοκιμαντέρ με θέμα τη γιόγκα και τις βουδιστικές πρακτικές, θα έκανε την έμφάνισή του το 1974. Σκηνοθέτης του ήταν ο Πολ Κόρσντεν, ενώ μία εκ των πρωταγωνιστριών ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ – Μεντ.

Στην αφήγηση του φιλμ ήταν ο τραγουδιστής των Μπλουζ, Αλέξις Κόρνερ.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE