ΠΕΙΡΑΤΕΣ - ΑΠΑΓΩΓΗ: Άφησαν ελέυθερους τους 10 Τούρκους μετά από ένα μήνα

ΠΕΙΡΑΤΕΣ - ΑΠΑΓΩΓΗ: Άφησαν ελέυθερους τους 10 Τούρκους μετά από ένα μήνα

Ελεύθεροι αφέθηκαν δέκα Τούρκοι, μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου, που είχαν απαχθεί από πειρατές τον περασμένο μήνα στα ανοιχτά της Νιγηρίας.

Στις 16 Ιουλίου ένοπλοι εφόρμησαν στο πλοίο Paksoy-I που έφερε τουρκική σημαία, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Νιγηρίας, και απήγαγαν τους δέκα ναυτικούς.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία πλοίου, την Kadioglu Denizcilik, τη στιγμή της επίθεσης πάνω στο πλοίο βρίσκονταν συνολικά 18 ναυτικοί.

Όλοι οι ναυτικοί, που αφέθηκαν ελεύθεροι, είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις συνθήκες απελευθέρωσης τους.

Οι απαγωγές ναυτικών για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους αναφέρθηκαν 14 επιθέσεις πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας, από 22 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας αποδίδει αυτή τη μείωση στην κινητοποίηση περισσότερων πολεμικών σκαφών εναντίον των πειρατών.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE