ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Εύβοια λόγω του ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτα από τα ξημερώματα της Τρίτης 13/08.

Η πυρκαγιά καίει δάσος Natura στην περιοχή Αγριλίτσα, ενώ έχουν ήδη εκκενωθεί τα χωριά  Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη και Σταυρός, με τους συνολικά 300 κατοίκους να έχουν ήδη μεταφερθεί στα Ψαχνά Ευβοίας.

Η φωτιά έχει ήδη μπει στο χωριό Μακρυμάλλη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης προκειμένου να περιορίσουν τη πυρκαγιά.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει εσπευσμένα επιστρέψει από τις διακοπές του στην Κρήτη προκειμένου να μεταβεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος όπου έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη για τη φωτιά στην Εύβοια, παρουσία του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Τα πλοία πρέπει να απολαμβάνουν δικαίωμα διέλευσης μέσω του Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αποτυπώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ανέφερε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Γαβριέλλα Μιχαηλίδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE