ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα επιστρέψει η Κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης – Μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο εξωτερικό

Έτσι θα επιστρέψει η Κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης – Μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο εξωτερικό

Η ανάληψη κοινών δράσεων για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων του ιδιωτικού τομέα στο εξωτερικό, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, συζητήθηκαν εκτενώς οι προσπάθειες προβολής μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο εξωτερικό, με αφορμή τις τακτικές και στοχευμένες εξορμήσεις που πραγματοποιεί ο CIPA για προβολή της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

«Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιστροφή της κυπριακής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά. Υπογραμμίστηκε, επίσης, η ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας στον δημόσιο τομέα και υλοποίησης των στρατηγικών μεταρρυθμίσεων που έχει τροχοδρομήσει η κυβέρνηση», αναφέρεται.

Συζητήθηκε, ακόμη, το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών αποστολών, με στόχο προώθηση μεγάλων αναπτύξεων στο εξωτερικό, η πιθανότητα φιλοξενίας στην Κύπρο εκπροσώπων μεγάλων επενδυτικών οίκων και  επενδυτικών ταμείων, η κοινή συμμετοχή σε εκθέσεις και επενδυτικά συνέδρια του εξωτερικού, καθώς και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για επίσπευση της έκδοσης πολεοδομικών αδειών.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε ότι «η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, όπως ο CIPA, είναι απαραίτητη στην προσπάθεια να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους που δεν είναι άλλοι από το την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

 Στόχοι που εάν τους πετύχουμε, τα οφέλη για την ίδια την κυπριακή κοινωνία θα είναι πολλαπλά: Νέες θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα για το κράτος και ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ικανό να προσελκύσει επιπλέον επενδύσεις».

Ο κ. Δημητριάδης πρόσθεσε ότι «μόνο με ανάπτυξη θα βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και γενικότερα θα μπορέσουμε αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις της ύφεσης και της κρίσης των τελευταίων χρόνων. Και η ανάπτυξη θα προέλθει, κυρίως, από πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα, είτε Κυπρίων επιχειρηματιών είτε ξένων επενδυτών, είτε μέσω της συνεργασίας των δύο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top