ΠΑΦΟΣ: 100 000 δέντρα το φθινόπωρο του 2019

ΠΑΦΟΣ: 100 000 δέντρα το φθινόπωρο του 2019

Μετά την πρωτοβουλία πολιτών από την Λευκωσία για την τεράστια δενδροφύτευση «300 000 trees in Nicosia», πολίτες από την Πάφο εμπνεύστηκαν από την είδηση και δημιούργησαν την αντίστοιχη ομάδα.

Αναλυτικά:

Η πρωτοβουλία «100 000 Trees in Paphos» εμπνεύστηκε την δημιουργία της από την αντίστοιχη πρωτοβουλία «300 000 Trees in Nicosia». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελείται από ενεργούς πολίτες της Επαρχίας Πάφου και σκοπό έχει την παρακίνηση των τοπικών αρχών, του τμήματος δασών, διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών προς το να διευκολύνουν/συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός τεράστιου προγράμματος δεντροφύτευσης το φθινόπωρο του 2019. Η Πάφος, όπως και η υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, βιώνει ήδη τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τη μορφή εκτεταμένων περιόδων καύσωνα. Επιστημονικές προβλέψεις συνθέτουν μια πολύ δυσάρεστη εικόνα για το μέλλον, με άνοδο θερμοκρασιών και ερημοποίηση να διαμορφώνουν το τοπίο της Κύπρου μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Η επιστημονική κοινότητα συναινεί στο ότι η αναδάσωση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, της διάβρωσης του εδάφους και της ερημοποίησης, καθώς και στο να μειώσει δραστικά τις θερμοκρασίες στο αστικό περιβάλλον. Δεν επιθυμούμε να παρακολουθούμε αδρανείς καθώς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής καταστρέφει το φυσικό μας περιβάλλον και κάνει αβάσταχτη τη ζωή στο νησί.

Μπορείτε να βρείτε την ομάδα εδώ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ιστορική» η σύνοδος ΕΣ: Άγγιξαν το θέμα της προσιτής στέγης για πρώτη φορά - Έδωσε το στίγμα της Κύπρου για Γάζα, άμυνα και πράσινη μετάβαση

ΠτΔ: «Ιστορική» η σύνοδος ΕΣ: Άγγιξαν το θέμα της προσιτής στέγης για πρώτη φορά - Έδωσε το στίγμα της Κύπρου για Γάζα, άμυνα και πράσινη μετάβαση

Σαφές στίγμα για τις θέσεις της Κύπρου στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, της ευρωπαϊκής άμυνας, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής πολιτικής έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική, καθώς “για πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα της στέγασης σε αυτό το επίπεδο”.

BEST OF TOTHEMAONLINE