ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν να φυτέψουν 300 000 δέντρα στην Λευκωσία – Έκκληση για δράση και σε άλλες πόλεις

Ζητούν να φυτέψουν 300 000 δέντρα στην Λευκωσία – Έκκληση για δράση και σε άλλες πόλεις

Μια ομάδα πολιτών στην Λευκωσία θα προβεί σε μια αξιοθαύμαστη κίνηση για την αναζωογόνηση του φυσικού τοπίου της πρωτεύουσας, το φθινόπωρο του 2019.

Συγκεκριμένα η ομάδα «300.000 δέντρα στη Λευκωσία» σε ανακοίνωση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως ο στόχος τους είναι να ασκηθεί πίεση και να κινητοποιηθούν οι τοπικές αρχές, το Τμήμα Δασών, τα Πανεπιστήμια και άλλα πολλά ιδρύματα για να διευκολυνθεί   το έργο της τεράστιας αυτής δενδροφύτευσης .

Ακολούθως αναφέρουν πως η Κύπρος και ιδιαιτέρα οι πεδιάδες γύρο από την Λευκωσία  αντιμετωπίζουν ήδη τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την μορφή εκτεταμένων περιόδων καύσωνα. Υποστηρίζουν πως η αναδάσωση  αυτών των περιοχών  μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, της διάβρωσης του εδάφους και της απερήμωσης και στη σημαντική μείωση των θερμοκρασιών σε αστικά περιβάλλοντα.

«Δεν θέλουμε να καθίσουμε και να προσέξουμε τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής να καταστρέψουν τα ενδιαιτήματά μας και να κάνουν την ζωή στο νησί αφόρητη. Ελπίζουμε ότι άλλες πόλεις και κοινότητες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα με παρόμοιες πρωτοβουλίες»

Η ομάδα αυτή δραστηριοποιείται εδώ και λίγο καιρό και ήδη έχει 5,000 φίλους στα μέσα κοινωνική δυκτύωσης. Μπορείτε να τους βρείτε εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top