ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών επιστρέφουν στα σχολεία μαζί με ιδιώτες φύλακες

ΚΥΠΡΟΣ: Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών επιστρέφουν στα σχολεία μαζί με ιδιώτες φύλακες

Αρχές Σεπτεμβρίου οι μαθητές Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, επιστρέφουν πίσω στα σχολεία τους για μία νέα σχολική χρονιά, η οποία από τώρα και στο εξής θα συνοδεύεται από ιδιώτες φύλακες.

Όπως πληροφορεί μέσω ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας ( ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.), σε όλα τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές θα υπάρχουν φύλακες ασφάλειας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, η φρούρηση στα σχολεία υπήρχε αλλά όχι στον βαθμό που πλέον έχει αποφασιστεί μετά από τις επαφές του Παγκύπριου Συνδέσμου και του Υπουργείου Παιδείας.

«Πλέον θα περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Για ακόμη μια φορά θα καλέσουμε τόσο τους ιδιώτες φύλακες όσο και τις εταιρείες ασφάλειας που θα έχουν το δύσκολο αυτό έργο με την φρούρηση των Σχολείων μας να δείξουν πόσο επαγγελματίες είμαστε. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που σαν επαγγελματίες φύλακες πρέπει να κερδίσουμε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο, αν το Υπουργείο Παιδείας μείνει ευχαριστημένο με την φρούρηση τότε πολύ σύντομα θα ανοίξει το κεφάλαιο για την φύλαξη των Δημοτικών, Γυμνασίων και Νηπιαγωγείων .

«Ήδη ο πρόεδρος του συνδέσμου μας Ανδρέας Στυλιανού είναι καθημερινά σε επαφή με τους αρμόδιους και προσπαθεί να για τα Σχολεία όπου υπάρχει φύλαξη 2 ωρών να βρεθεί μια ιδανική φόρμουλα για αύξηση των ωρών. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top