ΙΤΑΛΙΑ: Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Πρωθυπουργός Κόντε

ΙΤΑΛΙΑ: Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Πρωθυπουργός Κόντε

Την πρόθεση του να παραιτηθεί εξέφρασε εκ νέου ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε καθώς ο λαϊκιστικός κυβερνητικός συνασπισμός  του οποίου ηγείται αναμένεται να χάσει την  υποστήριξη του βασικού εταίρου, δηλαδή της Λέγκας του Βορρά.


Ο Κόντε μιλώντας από το βήμα της Γερουσίας την Τρίτη 20/8 εξαπέλυσε καυστική κριτική εναντίον του Ματέο Σαλβίνι, του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, έπειτα από 14 μήνες διακυβέρνησης.

Στην επίσημη αυτή ομιλία του ο επικεφαλής της κυβέρνησης, κατηγόρησε  τον  Ματέο Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι ήταν "ανεύθυνος" και ότι "εργάστηκε μόνο για τα δικά του συμφέροντα και αυτά του κόμματός του", προκαλώντας την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα,  τόνισε ότι ο Σαλβίνι, που ασκεί ταυτόχρονα χρέη υπουργού Εσωτερικών "θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα " τονίζοντας κυρίως τον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE