«Ήταν θέμα δευτερολέπτων» - Ο αγωνιστής που είδε τρεις αντάρτες να εκτελούνται

«Ήταν θέμα δευτερολέπτων» - Ο αγωνιστής που είδε τρεις αντάρτες να εκτελούνται

Ήταν 23 Αυγούστου 1958, όταν μία ομάδα ανταρτών της ΕΟΚΑ από τη Λύση, ακολουθώντας διαταγές του Διγενή ξεκίνησε να μεταφέρει οπλισμό της οργάνωσης σε ασφαλέστερο μέρος.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Οι αγωνιστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Όμως δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τον οπλισμό. Μία καλά στημένη ενέδρα που ετοίμασαν οι Βρετανοί τους άλλαξε τα σχέδια, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Ο μοναδικός επιζών της ομάδας αφηγείται τα γεγονότα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.