«Ο παππούς μου επέθανε 127 χρονών» – Ο μακροβιότερος Κύπριος και η μαρτυρία του εγγονού του

«Ο παππούς μου επέθανε 127 χρονών» – Ο μακροβιότερος Κύπριος και η μαρτυρία του εγγονού του

Χριστούγεννα 1957. Ο φωτογραφικός φακός του Τάιμς οφ Σάιπρους και ο δημοσιογράφος Άλκης Ανδρέους συνάντησαν έναν υπεραιωνόβιο Κύπριο στον Λυθροδόντα. Καλοστεκούμενος, όπως τον περιγράφει το άρθρο, και με λεβέντικη περηφάνια, ο παραδοσιακός βρακάς είναι ίσως και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε στην Κύπρο, που αποτέλεσε θέμα για το περιοδικό και δεν ξαφνιάζει το γεγονός πως αποτελεί θέμα και σήμερα.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Καλοκαίρι 2019. Περπατάμε στο χωριό, ντάλα μεσημέρι, με μοναδικό σκοπό να εντοπίσουμε ανθρώπους που έχουν να διηγηθούν την ιστορία του χωριού.

Κάνοντάς μας τη χάρη, να κάνει παύση από τη μεσημβρινή του ανάπαυλα και το μεσημεριανό του γεύμα, η φιλόξενη οικογένεια του Σταύρου Μαυρομμάτη μας περιμένει για να μας διηγηθεί τις ημέρες του Αγώνα της ΕΟΚΑ, αφού κι εκείνος και η οικογένεια της συζύγου του αφιερώθηκαν στο έπος του ’55 – ’59.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE