Ελπίδα για κατάληξη σε όρους αναφοράς εκφράζει η Δημοκρατική Παράταξη

Ελπίδα για κατάληξη σε όρους αναφοράς εκφράζει η Δημοκρατική Παράταξη

Την ελπίδα πως μετά και τις σημερινές συναντήσεις της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λούτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί θα συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς, οι οποίοι θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζει η Δημοκρατική Παράταξη.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η επανέναρξη των συνομιλιών θα είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της βούλησης μας για εξεύρεση λύσης και άρσης του σημερινού στάτους κβο, το οποίο, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές λειτουργεί σε βάρος μας».

Η Δημοκρατική Παράταξη σημειώνει, παράλληλα, ότι παραμένει πρώτιστα ευθύνη της Τουρκίας να συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή ενός αποδοτικού διαλόγου, εγκαταλείποντας τις πειρατικές της επιχειρήσεις και δίνοντας ευκαιρία στο διάλογο και στη διπλωματία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Η υπόθεση «Σάντη» ήρθε τη χειρότερη, ή ίσως την πιο αποκαλυπτική στιγμή, για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές, εκεί όπου τα κόμματα επιδιώκουν να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα, μια υπόθεση με βαριές καταγγελίες και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ήρθε να ανατρέψει τους σχεδιασμούς και να φέρει στην επιφάνεια κάτι βαθύτερο: την αμηχανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE