Ο Λαπηθκιώτης Αζόρ - Ο Hachiko της Κύπρου που περίμενε για χρόνια το λεωφορείο από την Κερύνεια στο «σταθμό» που ήταν το σχολείο της Λαπήθου

Ο Λαπηθκιώτης Αζόρ - Ο Hachiko της Κύπρου που περίμενε για χρόνια το λεωφορείο από την Κερύνεια στο «σταθμό» που ήταν το σχολείο της Λαπήθου

Τη δεκαετία του ’60 υπήρχε ένα σκυλί πασίγνωστο σε όλη την επαρχεία Κερύνειας. Ήταν ο Λαπηθκιώτης Αζόρ που περίμενε για χρόνια καθημερινά το λεωφορείο να φτάσει από την Κερύνεια στον σταθμό και να δει τον αγαπημένο του φίλο, Γιώργο Κύρου.

Ο Γιώργος, πιτσιρικάς το 1959, τον είχε εντοπίσει σε μία διαδήλωση.

«Ήταν άσπρος αλλά δεν μπορούσες να το καταλάβεις από την βρομιά . Τον πήρα στα χέρια μου και τον πήγα στο σπίτι μου στον πατέρα μου. Μόνον που δεν με πέταξε και μένα έξω», διηγείται στον Γιώργο Ζεβλάρη.

Ωστόσο, ο πατέρας του σιγά σιγά τον αποδέχτηκε όπως και η υπόλοιποη οικογένεια κι ο Λαπηθκιώτης Αζόρ όπως τον είχε μάθει η Κερύνεια, έγινε ο πιο πιστός φίλος της οικογένειας Κύρου.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE