ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αμερική ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης για το κυπριακό

Στην Αμερική ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης για το κυπριακό

Θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Μαρτίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θα εκπροσωπήσει την κυπριακή Κυβέρνηση στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί, στο Terrace on the Park.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταφέρει στους αντιπροσώπους τον χαιρετισμό του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και θα τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πλην των εξελίξεων στο Κυπριακό, στο συνέδριο θα γίνει ο απολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και θα διαβαστούν οι εκθέσεις δραστηριοτήτων των επιτροπών της Ομοσπονδίας και των σωματείων-μελών της, ενώ θα συζητηθεί το θέμα της νεολαίας.

«Μας έχει ενοχλήσει η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή  ΑΟΖ και οι πρόσφατες κινήσεις τους Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία, ο οποίος δεν είναι αμερόληπτος», είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Κώστας Τσέντας.

«Πέρυσι είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες από τις ΗΠΑ, ιδίως μετά από την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Μπάιντεν στην Κύπρο και τις τοποθετήσεις του. Αποδείχθηκε όμως ότι τελικά ότι ακολούθησαν την ίδια γραμμή έναντι της Τουρκίας που τηρούν χρόνια. Θα περιμένουμε λοιπόν κι από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας ενημερώσει για του που βρίσκονται οι συνομιλίες και πως εξελίσσονται οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ. Ήδη, ορισμένοι από εμάς είχαμε μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και θα προβούμε σε ορισμένες κινήσεις προς την αμερικανική κυβέρνηση».

Σε σχέση με τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Τσέντας είπε ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή της νεολαίας στη ζωή των συλλόγων και της Ομοσπονδίας θα έχει και φέτος βαρύνουσα σημασία.

«Αντιμετωπίζουμε κι εμείς ανάλογα προβλήματα με τους περισσότερους οργανισμούς της Ομογένειας και της παροικίας. Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο πως αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της νεολαίας, για να συνεχίσουν να ανανεώνονται τα σωματεία μέλη μας.  Οι νέοι σήμερα έχουν διαφορετικά ενδιαφέρονται από αυτά που είχαμε εμείς στην ηλικία τους κι αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας».

Αν και πέρυσι έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη διάρκεια του συνεδρίου, αποκλειστικά με τη νεολαία, το θέμα δεν προχώρησε ικανοποιητικά, είπε ο πρόεδρος της ΚΟΑ.

«Είχαμε περισσότερες προσδοκίες, απ’ ότι τα τελικά αποτελέσματα. Υπάρχουν δυσκολίες, ιδίως σε σωματεία εκτός της Νέας Υόρκης, όπου η οργάνωση είναι χαμηλή. Όπως θα παρατηρήσετε κι εσείς, τα περισσότερα δραστήρια σωματεία μας είναι αυτά που διαθέτουν νεολαία και χορευτικά τμήματα, όπως η Λάμπουσα, ο Παγκύπριος, η Φιλαδέλφεια, ο Παμπάφιος και η Ασγάτα. Ο κόσμος έρχεται να δει τα εγγόνια του και τα παιδιά του και συμμετέχει στη ζωή των σωματείων».

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθεί το θέμα και θα προσφερθεί βοήθεια σε σωματεία για να ακολουθήσουν κι αυτά ίδια τακτική έναντι νεολαίας, με άλλα.

«Η βοήθεια που θα προσφέρουμε είναι πως μπορούν να δημιουργήσουν χορευτικό τμήμα, τμήμα νεολαίας κλπ».Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί χρόνια την Κυπριακή Ομοσπονδία είναι η στέγασή της.

«Υπάρχουν ορισμένα σωματεία με οικήματα , τα οποία όμως δεν ικανοποιούν τις ανάγκες της Ομοσπονδίας και ιδίως της νεολαίας. Θα δούμε πως θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο οίκημα».

Καθώς θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα, η ηγεσία της Ομοσπονδίας προσδοκεί πως με τις τροποποιήσεις που έγιναν στο καταστατικό και με την απόκτηση νομικού καθεστώτος που θα επιτρέπει οι δωρεές προς την οργάνωση να εκπίπτουν της φορολογίας, μια εκστρατεία για συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται θα μπορέσει να στεφθεί με επιτυχία.

«Η σχετική αίτηση θα υποβληθεί προς τις ομοσπονδιακές φορολογικές αρχές λίγο μετά τις εκλογές της Ομοσπονδίας και μετά να ξεκινήσουμε την εκστρατεία για την συγκέντρωση των χρημάτων».

Στο συνέδριο επίσης θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας της ηγεσίας κι όπως είπε ο Κώστας Τσέντας, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top