ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διευθύντρια που θέλουν να διώξουν από το Δημοτικό απαντά στο ΤhemaOnline - 'Με αξιοπρέπεια και ήθος...'

Η διευθύντρια που θέλουν να διώξουν από το Δημοτικό απαντά στο ΤhemaOnline - 'Με αξιοπρέπεια και ήθος...'

Επίσημη πρώτη τη Δευτέρα (09/09) και για τα δημόσια Δημοτικά και νηπιαγωγεία. Πέραν των 53 χιλιάδων μικρών μαθητών, άλλοι με ενθουσιασμό και τα πιο μικρά με κλάματα, πέρασαν στις 7:45 την πύλη των σχολείων. 

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Κατά την πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το ενδιαφέρον της επικαιρότητας μονοπώλησε το ζήτημα που προέκυψε με το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Πόλεως Χρυσοχούς. 

Οι περίπου 60 μαθητές του σχολείου, από τρια γειτονικά χωριά, δεν παρουσιάστηκαν στο σχολείο τους, μετά από απόφαση των γονέων τους, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη Διεθύντρια του σχολείου και ζητούν τη μετακίνηση της για απρεπή συμπεριφορά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η εν λόγω Διευθύντρια, η οποία κοντεύει να αφυπηρετήσει διορίστηκε για τρίτη χρόνια στο εν λόγω Δημοτικό. Τα προηγούμενα δυο χρόνια, σύμφωνα με τους γονείς, λόγω της συμπεριφοράς της δάσκαλοι αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν το σχολείο με αποτέλεσμα στο τέλος να αρνιούνται οι περισσότεροι να αποδεχθούν μετάθεση στο εν λόγω σχολείο. 

Πάντως η ίδια η Διευθύντρια, μιλώντας στο ToΤhemaOnline, περιορίστηκε να πει μιλώντας για τον εαυτό της, ότι χαρακτηρίζεται "από εργατικότητα, υπευθυνότητα, δίνει μεγαλή προσοχή και αγάπη τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στα παιδιά του σχολείου. Εργάζεται με αξιοπρέπεια, αφοσίωση και ήθος".

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ βρέθηκε το πρωί στο σχολείο και συσκέφθηκε με τη Διευθύντρια. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας στο ThemaOnline, είπε ότι "το θέμα ήταν γνωστό στο Υπουργείο Παιδείας και έπρεπε να επιλυθεί εδώ και καιρό χωρίς να φθάναμε μέχρι εδώ σήμερα." 

Ο κύριος Φυλακτού, είπε επίσης ότι η αργοπωρημένη στελέχωση, η έλλειψη δασκάλων, τα σχολεία εργοτάξια και η μείωση των ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας για θέματα αναλβατισμού και διγλωσσίας είναι τα ανοικτά ζητήματα στα σχολεία. 

Σε πιο έντονο ύφος ήταν η τοποθέτηση του στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο κύριος Φυλακτού έγραψε: 

'Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά που σήμερα πέρασαν το κατώφλι των σχολείων!

Ιδιαίτερες ευχές στα πρωτάκια που ξεκινούν μια καινούργια πορεία στην Εκπαίδευση!

Ο εκπαιδευτικός κόσμος υποδέχεται με χαμόγελο τα παιδιά και με πολλή διάθεση για να σταθεί δίπλα τους στο μαγικό ταξίδι της γνώσης και της μάθησης.

Τα προβλήματα που υπάρχουν, οι εκπαιδευτικοί θα τα διαχειριστούν μέχρι την επίλυσή τους (όσα μπορούν να επιλυθούν βέβαια), όπως κάνουν κάθε χρόνο.

Κόκκινη κάρτα όμως παίρνει το Υπουργείο Παιδείας και στην προκειμένη περίπτωση η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης που ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να επιτελέσει το καθήκον της έγκαιρα και σωστά. Φέρει ακεραία την ευθύνη για τις ελλείψεις και τις πολιτικές που μονομερώς εφάρμοσε ενάντια στο καλό των παιδιών, ιδιαίτερα των αλλόγλωσσων και των παιδιών με πιθανότητες αναλφαβητισμού! ΚΡΙΜΑ για την αναλγησία που επέδειξε και αυτή την αντιμετώπιση!

Δεν τους δίνουμε συγχωροχάρτι! Ως ΠΟΕΔ ζητήσαμε ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνάντηση και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ειλικρινή και με διαφάνεια ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους της στελέχωσης. Παραμέτρους, που σχετίζονται και επηρεάζουν τη μαθησιακή διαδικασία, την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων'.

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: Πρεμιέρα για τους 52.479 μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top