ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοποθετήθηκε ο Αβέρωφ για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου - «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο…»

Τοποθετήθηκε ο Αβέρωφ για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου - «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο…»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου καταδίκασε τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και έκανε λόγο για ανάγκη από κοινού αντιμετώπισής των τουρκικών προκλήσεων. Επανέλαβε παράλληλα ότι η επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό αποτελεί εθνική αναγκαιότητα.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, όπως ήταν και η τοποθέτηση (8/9) του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για να ανοίξουν δήθεν προξενείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο», ανέφερε σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ Νεοφύτου.

Απαράδεκτες, πρόσθεσε, «αλλά ταυτόχρονα την ίδια ώρα ξεκάθαρες, δυστυχώς, οι θέσεις της Τουρκίας».

Είναι, σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε όλοι υπόψη στην Κύπρο, να βρούμε τρόπους πως γινόμαστε ένα σώμα, με μια φωνή, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τουρκική προκλητικότητα».

Είναι, σημείωσε, «εμφανείς οι στοχεύσεις της Τουρκίας. Από την μια να γκριζάρει σχεδόν ολόκληρη την ΑΟΖ της Κύπρου θέτοντας ένα μεγάλο μέρος που ξεπερνά το 40% υπό αμφισβήτηση να διεκδικείται παράνομα από την Τουρκία και το υπόλοιπο με πρόσχημα την συμπαράσταση και την στήριξη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα να επεμβαίνει με παράνομες γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ μας».

Επί εδάφους, πρόσθεσε, «να παραβιάζει επιπρόσθετα με την συνεχιζόμενη κατοχή και τα ψηφίσματα για τα Βαρώσια».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «χρειάζεται όχι απλώς να καταδικάζουμε τις ενέργειες αλλά συντονισμένα, όλοι, να δώσουμε μια μάχη σε όλα τα διεθνή φόρα».

Επανέλαβε την στήριξη του κόμματός του στον «Πρόεδρο και την Κυβέρνηση στις προσπάθειες να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσει ο διάλογος».

Τα πράγματα, είπε, «είναι πάρα πολύ δύσκολα, το αναγνωρίζουμε». Όμως, πρόσθεσε, «δεν πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια να ξεκινήσει ο διάλογος».

Ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε όσον αφορά την σημερινή κατάσταση ότι «βεβαίως και δεν είμαστε ικανοποιημένοι» με την Τουρκία να παραβιάζει στη θάλασσα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να προσπαθεί να επεκτείνει την εισβολή επί εδάφους.

«Η μη σύγκλιση για τους όρους αναφοράς δεν ήταν για εμάς ευχάριστη είδηση, παρόλο που σημειώνουμε θετικά ότι η προσπάθεια παραμένει εν εξελίξει και ευχόμαστε τις προσεχείς εβδομάδες στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του ΓΓ με τους δύο ηγέτες των δύο κοινοτήτων να έχουμε κάτι θετικότερο για το Κυπριακό», είπε.

«Το είπα και θα το επαναλάβω: Η επανέναρξη του διαλόγου ήταν και παραμένει εθνική αναγκαιότητα και προτεραιότητα», ανέφερε ο κ Νεοφύτου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top