Αποδεσμεύονται από την Κομισιόν €7,9 εκ. για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου

Αποδεσμεύονται από την Κομισιόν €7,9 εκ. για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου

Ως αποτέλεσμα της εκπλήρωσης των ορόσημων που τέθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεσμεύσει ποσό ύψους €7,9 εκ., το οποίο σύμφωνα με τη διαδικασία παρέμενε από την αρχή της προγραμματικής περιόδου δεσμευμένο εν αναμονή της εκπλήρωσης των ενδιάμεσων στόχων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ.


 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από την αρχή της προγραμματικής περιόδου έχουν καταβληθεί στο πλαίσιο του ΠΑΑ πέραν των €105 εκ. και αναμένεται οι πληρωμές να εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι την περίοδο που διανύουμε υλοποιούνται σημαντικές επενδύσεις από μέρους των δικαιούχων των μέτρων. Επιπρόσθετα, την τρέχουσα περίοδο είναι ανοιχτά για εκδήλωση ενδιαφέροντος διάφορα μέτρα του ΠΑΑ (δασικά μέτρα, μέτρα συνεργασίας, δράσεις LEADER).
 
Παράλληλα, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προγραμματίζει τον προσεχή Νοέμβριο την επαναπροκήρυξη του μέτρου για επενδύσεις στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με συνολικό ποσό €10 εκ. Στη δεύτερη προκήρυξη θα γίνεται μεγαλύτερη στόχευση σε παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες αδυναμίες ή ανάγκες, όπως η ενίσχυση των ορεινών περιοχών, η διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων και η προστασία των υδάτινων πόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE