Περίπου 30 μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης και διατρέχουν κίνδυνο, σύμφωνα με γερμανική οργάνωση

Περίπου 30 μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης και διατρέχουν κίνδυνο, σύμφωνα με γερμανική οργάνωση

Ένα πλοιάριο που μεταφέρει περίπου 30 μετανάστες και διατρέχει κίνδυνο εντοπίστηκε σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch, μέσω του Twitter.

 

"Σήμερα στις 13.20, το αεροσκάφος ερευνών Moonbird εντόπισε ένα μπλε φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν περίπου 30 άνθρωποι", ανέφερε, σημειώνοντας ότι στην περιοχή πλέουν ελάχιστα διασωστικά σκάφη, ικανά να παρέμβουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στη Μεσόγειο αυτή τη στιγμή βρίσκονται δύο σκάφη ανθρωπιστικών οργανώσεων: το Alan Kurdi, που μεταφέρει περίπου 10 μετανάστες, περιμένει στα ανοιχτά της Μάλτας να βρεθεί μια λύση για να μπορέσει να τους αποβιβάσει. Το Ocean Viking, το πλοίο που έχουν ναυλώσει οι οργανώσεις "SOS Μεσόγειος" και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, διέσωσε την Κυριακή περίπου 50 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων είναι μία έγκυος και 12 παιδιά.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμά της κυβέρνησής του, επέμεινε ότι είναι αναγκαία η αλληλεγγύη εκ μέρους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών. Μεταξύ άλλων, πρότεινε να δημιουργηθούν "ευρωπαϊκοί ανθρωπιστικοί διάδρομοι", που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν τέτοιο δικαίωμα, να μεταφέρονται με οργανωμένο τρόπο στην Ευρώπη. Ζήτησε επίσης να επιταχυνθεί ο επαναπατρισμός εκείνων που δεν δικαιούνται να τους χορηγηθεί άσυλο ή να θεωρηθούν πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE