Πάνω από 30 νεκροί σε ποδοπάτημα πιστών που πενθούσαν για την Ασούρα

Πάνω από 30 νεκροί σε ποδοπάτημα πιστών που πενθούσαν για την Ασούρα

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ποδοπάτημα στην Καρμπάλα του Ιράκ, ιερή πόλη των σιιτών μουσουλμάνων, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας.


Η τραγωδία σημειώθηκε ενώ χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται για την περίοδο πένθους που είναι γνωστή ως Ασούρα.

Ο απολογισμός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς, καθώς 10 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ποδοπάτημα άρχισε μετά την κατάρρευση πεζογέφυρας, όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100 άτομα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Η κατάρρευση προκάλεσε πανικό, οδηγώντας δεκάδες πιστούς να τρέξουν αλλόφρονες ώστε να σωθούν.

Η Ασούρα σηματοδοτεί τον θάνατο του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, του Ιμάμη Χουσεΐν, κατά την μάχη της Καρμπάλα, το 680 πΧ. Θεωρείται κομβικό γεγονός για την ισλαμική κοινότητα και το σχίσμα μεταξύ σιιτών και σουνιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE