Η θρυλική επίσκεψη του Μακάριου στην Κίνα και η χειραψία με τον Μάο που εξόργισε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ

Η θρυλική επίσκεψη του Μακάριου στην Κίνα και η χειραψία με τον Μάο που εξόργισε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ

«Τόσο η Κίνα όσο και η Κύπρος ανήκουν εις τον Τρίτον Κόσμον, αι δύο χώραι έχουν υποφέρει από ιμπεριαλιστικήν επίθεσιν και καταπίεσιν κατά την ιστορίαν των».

Με αυτό το σχόλιο ως λεζάντα, η εφημερίδα «Λαϊκή Καθημερινή του Πεκίνου», συνόδευε την τεράστια φωτογραφία που κοσμούσε το πρωτοσέλιδό της με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου και λίγο πριν το Πραξικόπημα και την Εισβολή.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE