Η θρυλική επίσκεψη του Μακάριου στην Κίνα και η χειραψία με τον Μάο που εξόργισε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ

Η θρυλική επίσκεψη του Μακάριου στην Κίνα και η χειραψία με τον Μάο που εξόργισε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ

«Τόσο η Κίνα όσο και η Κύπρος ανήκουν εις τον Τρίτον Κόσμον, αι δύο χώραι έχουν υποφέρει από ιμπεριαλιστικήν επίθεσιν και καταπίεσιν κατά την ιστορίαν των».

Με αυτό το σχόλιο ως λεζάντα, η εφημερίδα «Λαϊκή Καθημερινή του Πεκίνου», συνόδευε την τεράστια φωτογραφία που κοσμούσε το πρωτοσέλιδό της με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου και λίγο πριν το Πραξικόπημα και την Εισβολή.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE