Στο Βερολίνο ο Έλληνας ΥΠΕΞ για συνομιλίες που αφορούν και την κυπριακή ΑΟΖ

Στο Βερολίνο ο Έλληνας ΥΠΕΞ για συνομιλίες που αφορούν και την κυπριακή ΑΟΖ

Το Βερολίνο θα επισκεφθεί την προσεχή Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

 

Στη γερμανική πρωτεύουσα, θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον ομόλογο του, Χάικο Μαας και θα έχουν συνομιλίες για μια σειρά θεμάτων.

Αναμένεται πως στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών των δύο πολιτικών, θα βρεθεί και η τουρκική προκλητικότητα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, γεγονός που το Βερολίνο χαρακτηρίζει ως «παράνομες ενέργειες».

Άλλο θέμα που θα συζητηθεί θα είναι και το μεταναστευτικό, που αφορά τόσο την Γερμανία, όσο και την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE