Brexit: Διχογνωμία στην ηγεσία των Εργατικών για το χρόνο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος

Brexit: Διχογνωμία στην ηγεσία των Εργατικών για το χρόνο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος

Υπέρ της διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit πριν από τη διεξαγωγή εκλογών τάχθηκε ο αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τομ Γουάτσον, ερχόμενος σε αντίθεση με τη θέση του ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.


Σε ομιλία του την Τετάρτη ο κ. Γουάτσον είπε ότι το δημοψήφισμα είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα «μια για πάντα».

Παραδέχθηκε ότι οι εκλογές μοιάζουν «αναπόφευκτες», αλλά προειδοποίησε ότι είναι πολύ πιθανό να μη δώσουν λύση στο Brexit.

Ο κ. Γουάτσον τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος οι Εργατικοί θα πρέπει να υποστηρίξουν «χωρίς περιστροφές και χωρίς αμφιβολίες» την παραμονή στην ΕΕ.

Μόλις την Τρίτη, από το συνέδριο της συνομοσπονδίας των εργατικών συνδικάτων στο Μπράιτον, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα επιδιώξει πρώτα εκλογές όταν αποσοβηθεί το Brexit χωρίς συμφωνία και έπειτα θα διοργανώσει νέο δημοψήφισμα με ερώτημα την παραμονή στην ΕΕ ή μία «αξιόπιστη» συμφωνία εξόδου.

Ο κ. Κόρμπιν έχει αποφύγει να δεσμευθεί ότι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα στήριζε την παραμονή στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE