Brexit: Διχογνωμία στην ηγεσία των Εργατικών για το χρόνο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος

Brexit: Διχογνωμία στην ηγεσία των Εργατικών για το χρόνο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος

Υπέρ της διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit πριν από τη διεξαγωγή εκλογών τάχθηκε ο αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τομ Γουάτσον, ερχόμενος σε αντίθεση με τη θέση του ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.


Σε ομιλία του την Τετάρτη ο κ. Γουάτσον είπε ότι το δημοψήφισμα είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα «μια για πάντα».

Παραδέχθηκε ότι οι εκλογές μοιάζουν «αναπόφευκτες», αλλά προειδοποίησε ότι είναι πολύ πιθανό να μη δώσουν λύση στο Brexit.

Ο κ. Γουάτσον τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος οι Εργατικοί θα πρέπει να υποστηρίξουν «χωρίς περιστροφές και χωρίς αμφιβολίες» την παραμονή στην ΕΕ.

Μόλις την Τρίτη, από το συνέδριο της συνομοσπονδίας των εργατικών συνδικάτων στο Μπράιτον, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα επιδιώξει πρώτα εκλογές όταν αποσοβηθεί το Brexit χωρίς συμφωνία και έπειτα θα διοργανώσει νέο δημοψήφισμα με ερώτημα την παραμονή στην ΕΕ ή μία «αξιόπιστη» συμφωνία εξόδου.

Ο κ. Κόρμπιν έχει αποφύγει να δεσμευθεί ότι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα στήριζε την παραμονή στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE