Brexit: Διχογνωμία στην ηγεσία των Εργατικών για το χρόνο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος

Brexit: Διχογνωμία στην ηγεσία των Εργατικών για το χρόνο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος

Υπέρ της διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit πριν από τη διεξαγωγή εκλογών τάχθηκε ο αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τομ Γουάτσον, ερχόμενος σε αντίθεση με τη θέση του ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.


Σε ομιλία του την Τετάρτη ο κ. Γουάτσον είπε ότι το δημοψήφισμα είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα «μια για πάντα».

Παραδέχθηκε ότι οι εκλογές μοιάζουν «αναπόφευκτες», αλλά προειδοποίησε ότι είναι πολύ πιθανό να μη δώσουν λύση στο Brexit.

Ο κ. Γουάτσον τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος οι Εργατικοί θα πρέπει να υποστηρίξουν «χωρίς περιστροφές και χωρίς αμφιβολίες» την παραμονή στην ΕΕ.

Μόλις την Τρίτη, από το συνέδριο της συνομοσπονδίας των εργατικών συνδικάτων στο Μπράιτον, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα επιδιώξει πρώτα εκλογές όταν αποσοβηθεί το Brexit χωρίς συμφωνία και έπειτα θα διοργανώσει νέο δημοψήφισμα με ερώτημα την παραμονή στην ΕΕ ή μία «αξιόπιστη» συμφωνία εξόδου.

Ο κ. Κόρμπιν έχει αποφύγει να δεσμευθεί ότι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα στήριζε την παραμονή στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE