Ανέβαλε την αύξηση των δασμών σε προϊόντα της Κίνας ο Τράμπ

Ανέβαλε την αύξηση των δασμών σε προϊόντα της Κίνας ο Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Οκτωβρίου για τη 15η Οκτωβρίου, σε μια "χειρονομία καλής θέλησης".

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι η αναβολή του μέτρου αποφασίστηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος "του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε" και λόγω "του γεγονότος ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα εορτάζει την 70ή επέτειο" από την ίδρυσης της.

Οι Αμερικανοί τιμωρητικοί δασμοί θα αυξηθούν στο 30% (από 25%) στα συγκεκριμένα εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης, εν μέσω των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΥΠΟΙΚ: Έρχονται νέα εκατομμύρια από την ΕΕ – Ποια έργα ολοκληρώνονται σύντομα

ΥΠΟΙΚ: Έρχονται νέα εκατομμύρια από την ΕΕ – Ποια έργα ολοκληρώνονται σύντομα

Το Κυπριακό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) εισέρχεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του, με το σύνολο των έργων να αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Αύγουστο του 2026, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.