ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Να μην πολιτικοποιηθεί το θέμα με τον 16χρονο που κατέβασε τουρκικη σημαία- 'Κανένας μας δεν μπορεί να συμβιβαστεί'

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Να μην πολιτικοποιηθεί το θέμα με τον 16χρονο που κατέβασε τουρκικη σημαία- 'Κανένας μας δεν μπορεί να συμβιβαστεί'

Δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί το θέμα με τον 16χρονο Ελληνοκύπριο, δήλωσε εκ νέου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας πως "τυχόν προσπάθειες πολιτικοποίησης και εκμετάλλευσης του περιστατικού από τα κατεχόμενα, θα ήταν πολύ προκλητική, τη στιγμή που και το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία προχωρούν αυτές τις μέρες σε τόσες κατάφωρα παράνομες ενέργειες, επιδιώκοντας να διαιωνίσουν την κατοχή και τη διαίρεση και να δημιουργήσουν νέα απαράδεκτα τετελεσμένα".

 

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υποστολή τουρκικής σημαίας και αφαίρεσης φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση από 16χρονο Ελληνοκύπριο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως "κανένας μας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα τετελεσμένα και τα σύμβολα της κατοχής. Ωστόσο, η κατοχή δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με ατομικές ενέργειες και συναισθηματισμό", επεσήμανε.

"Οπωσδήποτε μπορεί να καταλάβουμε τη συναισθηματική φόρτιση", είπε ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας παράλληλα πως "στην προσπάθεια αντιμετώπισης και για τον τερματισμό της κατοχής πρέπει να πολιτευτούμε με τη λογική".

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, ανέφερε, "πέραν του ότι ο νεαρός έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο, χρειάζεται προσοχή διότι υπάρχει ο κίνδυνος να θέσουμε εν αμφιβόλω και αυτή τη δυνατότητα να λειτουργούμε κάποτε τις εκκλησιές μας στα κατεχόμενα. Διότι το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επίσκεψης και λειτουργίας στην εκκλησία", σημείωσε.

Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε πως δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί το θέμα. "Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια πολιτικοποίησης. Ιδιαίτερα τυχόν προσπάθειες πολιτικοποίησης και εκμετάλλευσης του περιστατικού από τα κατεχόμενα, θα ήταν πολύ προκλητική, τη στιγμή που και το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία προχωρούν αυτές τις μέρες σε τόσες κατάφωρα παράνομες ενέργειες, επιδιώκοντας να διαιωνίσουν την κατοχή και τη διαίρεση και να δημιουργήσουν νέα απαράδεκτα τετελεσμένα", επεσήμανε.

από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top