ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από βροχές και καταιγίδες

ΚΥΠΡΟΣ: Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από βροχές και καταιγίδες

 Χαμηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να προβλέπει βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι. Ειδικότερα για το Σάββατο 14/9 το σκηνικό του καιρού θα επηρεάσει αρκετές περιοχές. Διαβάστε αναλυτικά

 
Το απόγευμα της Παρασκευής 13/9, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά ή και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο,  Σάββατο 14/9 ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια αλλά αργότερα αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και στα ανατολικά, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και νωρίς το πρωί αναμένονται σε κάποιες περιοχές τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα, ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά, σε κάποιες περιοχές στα νότια αλλά και στο εσωτερικό.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα, αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top