ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Δημοκρατική Παράταξη καλεί τον Πρόεδρο να θέσει θέμα Αμμοχώστου ενώπιον ΓΣ ΟΗΕ

Η Δημοκρατική Παράταξη καλεί τον Πρόεδρο να θέσει θέμα Αμμοχώστου ενώπιον ΓΣ ΟΗΕ

Η Δημοκρατική Παράταξη καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει το θέμα της Αμμοχώστου με τον πλέον αυστηρό τρόπο ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς και στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει μαζί του, αφού θεωρεί ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα της περίκλειστης Πόλης της Αμμοχώστου, αποτελούν ένα ακόμα κομμάτι της «αχαλίνωτης και επικίνδυνης ρητορικής και πολιτικής συμπεριφοράς της Τουρκίας».



Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρει πως θα πρέπει επίσης να γίνει όλη η διπλωματική και πολιτική κινητοποίηση προς διάφορα ισχυρά κέντρα αποφάσεων, για να αποτραπεί εν τη γενέσει της μια τέτοια εξέλιξη γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η Τουρκία προχωρήσει στο άνοιγμα της Αμμοχώστου, θα πρόκειται ουσιαστικά για 3η φάση της τουρκικής εισβολής.

Καταληκτικά, αναφέρει ότι «τέτοιες ενέργειες ναρκοθετούν την προσπάθεια που καταβάλλεται για συνομολόγηση των όρων αναφοράς και την επανέναρξη των συνομιλιών», σημειώνοντας ότι «θα πρέπει τα ΗΕ να βρουν τους τρόπους να κάμψουν την κορυφωμένη προκλητικότητα της Τουρκίας και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top