ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο - Κάηκε σπίτι - Αρνούνται κάποιοι να εγκαταλείψουν - ΦΩΤΟ & VIDEO

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο - Κάηκε σπίτι - Αρνούνται κάποιοι να εγκαταλείψουν - ΦΩΤΟ & VIDEO

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής (15/9) σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Protothema.gr έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Σαν τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η λίμνη Κεριού.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει επί τόπου τις απαιτούμενες επιχειρήσεις. Ιδάιτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία δεν μπορούν να πλησιάσουν στα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο μεταξύ, αρκετοί είναι οι κάτοικοι στο Κερί, κυρίως μεγάλης ηλικίας, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το ErmisNews, παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών, έγινε γνωστή η πληροφορία ότι κάηκε κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου, η οποία και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοικοι του είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή 37 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 5 καναντέρ, 2 ελικόπτερα και 2 PZL. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι έφτασαν και ενισχύσεις με οχήματα από τη Δυτική Ελλάδα και την Κυλλήνη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top